HET BRABANTS CHAMPAGNE DINER.
In samenwerking met vinoloog Lieske Vos en gastvrouw Pauline van der Sluijs, heeft Dis donc een culinair champagne diner georganiseerd.
Dit keer in het gezelligste restaurant van Breda, Salon de Provence.
Namens Dis donc champagnes, culivino en Salon de Provence hebben wij onze gasten verwelkomt met een sensationeel 4-gangen menu en een uitgebreid champagne arrangement van 5 Champagnes.
Vinologe Lieske Vos gaf samen met gastvrouw Pauline van der Sluijs een uitgebreide toelichting op de keuze van de champagnes van de onafhankelijke wijnbouwers in combinatie met de betreffende gerechten.
MENU
DONDERDAG 21 NOVEMBER 2013
☆☆☆☆
Ontvangst met champagne & amuse
Eendenlever met kweepeer en hazelnoot
&
Louis Casters
☆☆☆☆
Voorgerecht
Gebakken Coquilles met Cevenne ui, Belotta ham, crunch van Panko
en een sjalottendressing met Suki Yaki
&
Vincent Couche, Perle de Nacre
☆☆☆☆
Tussengerecht
Gebakken kabeljauwhaasje met venkel, rauwe venkel en een dragon saus
&
Vincent Couche, Eclipsia extra-brut
☆☆☆☆
Hoofdgerecht
in gerookte boter gebakken kwartel met composities van witlof
gnocchi van spek, aardappel en gevogelte jus
&
R. Pouillon, Nature de Mareuil
☆☆☆☆
Dessert
Compôte van Hollandse kersen, mousse van witte chocolade en semifreddo van witte perzik
&
Vincent couche Rosé Désire