" RENDEZ-VOUS LES VIGNERONS" CHAMPAGNE WEEKEND 2016
Data: 22, 23 en 24 April 2016
Altijd al het verhaal achter de Champagne willen ontdekken. Afgelopen voorjaar zijn wij met een groepje pro's afgereisd naar Epernay.
De peroonlijke ontmoeting en proeverij met zowel Fabriche Pouillon en Olivier Paulet waren hoogte punten op de Zaterdag.
Ook het bezoek aan de lokale wijntonnen maker en de sterren lunch mochten niet aan deze lijst ontbreken.
Het bezoek van de wijngaarden en de champagne kelders werden goed gewaardeerd.
* INSCHRIJVING GEOPEND*
" GLOBAL CHAMPAGNE WEEKEND* 21, 22, 23 OKTOBER 2016
De inschrijvingen voor dit champagne weekend in Oktober 2016 is geopend.
Mail je inschrijving naar Globalchampagneday@disdonc.nl
FLACON QUEST EN POP-UP CHAMPAGNEBAR IN DE PIUSHAVEN, TILBURG.
Het gonst al geruime tijd over hoe hip en happening de Pius-haven van Tilburg gaat worden in de toekomst.
Dat er een vernieuwing gaande is, is merkbaar. Veel nieuw talent begint met ondernemen. De gevestigde namen gooien het roer om en gaan samen werken met jonge ondernemers.... Tijdens FalconQuest kon u genieten van verschilende champagne per glas bij onze pop-up champagnebar. In samenwerking met wijnbar Corton heeft Dis donc dit nieuwe concept geprobeert en het is met groot succes ontvangen.
Begin Februari 2015 opent Guus Meeuwis samen met topchef Dick Middelweerd het pop-up restaurant "Guustaaf" in het Falcongebouw van de Pius-haven Tilburg.
Dit is de aftrap van wat voor bijzonders er komende jaren georganiseerd gaat worden in het Falcongebouw. In dit zelfde gebouw zal Dis donc het komende jaar veschillende proeverijen geven en op de laatste vrijdag van de maand de pop-up champagnebar openen.
U kon 11 Mei 2014 in het Falcon gebouw (waar Fiori is gevestigd) genieten van de champagne van Hubert Paulet in combinatie met de chocolade van Huize Geers.
Speciaal voor moederdag had Dis donc deze demi-sec champagne gecombineerd met aardbeien ondergedompeld in pure en witte chocolade.
Huize Geers had deze aardbeien na het onderdompelen gerold in licht gebrande kokossnippers of versgemalen peper.
De combinatie van dit verse fruit met de zacht zoete champagne was een heerlijke ervaring.
Naast deze combinatie was er ook een doosje pralines te koop speciaal afgestemd op de champagnes van dis donc.
Ben u nieuwsgierig naar Huize geers of wie er allemaal samenwerken in de Falcon Quest groep. En zou u ons kunnen aanvullen met uw bedrijf.
Bekijk de Falcon Quest facebookpagina of www.huizegeers.nl
De ROTTERDAMS CHAMPAGNELUNCH 2015
Afgelopen 31 Januari heeft er voor de 2e keer een champagnelunch plaats gevonden op de Meent bij restaurant Amarone.
In samenwerking met vinoloog Jose Smit van Winetwists en meestergastheer Harrie Baas werden de champagnes van vigneron indépendant gepromoot.
De champagne van Vincent Couche, Hubert Paulet, R. Pouillon en Louis Casters werden gecombineerd met het sterrenmenu van Gert Blom.
Het champagne arrangement werd zeer enthousiast ontvangen door onze gasten.
CHAMPAGNE DAY IN EPERNAY 2013
25/ 26/ 27 Oktober 2013 was het Global Champagneday. Wereldwijd word deze dag gevierd.
En waar kan je dat dan beter doen dan in de Champagnestreek zelf.
Een Culinair weekend met wijnclub Chapele du vin.
Van kleine champagne families tot grote "glitter & glamour" huizen.
HET ROTTERDAMS CHAMPAGNE DINER
In samenwerking met vinoloog José Smit en meestergastheer Harrie Baas
heeft Dis donc een culinair champagne diner georganiseerd.
Woensdag 13 November 2014 was het te doen op de Rotterdamse Meent bij restaurant Amarone.
De gasten konden ontspannen genieten van een sensationeel 4-gangen menu met een
uitgebreid champagne arrangement van 5 Champagnes.
U kunt hier ook vinden welke champagnes er geserveerd werden.
HET BRABANTS CHAMPAGNE DINER.
In samenwerking met vinoloog Lieske Vos en gastvrouw Pauline van der Sluijs, heeft Dis donc een culinair champagne diner georganiseerd.
Dit keer in het gezelligste restaurant van Breda, Salon de Provence.
U kunt hier ook vinden welke champagnes er geserveerd werden.
HET CHAMPAGNE DINER @ GEVANGENPOORT WOUDRICHEM
Afgelopen 4 December was dit jaars laatste champagnediner in restarant "de Gevangenpoort" te Woudrichem.
In samenwerking met vinoloog Monique Janson en Erik van der Stelt had Dis donc een heerlijke avond samengesteld.