Een kunstenaar op het gebied van houtvinificatie. Puur, gastronomisch en moderne stijl champagne uit het beste grand Cru gebied van Vallée de la Marne. Fabrice is een pionier op zijn vakgebied.
CHAMPAGNE R. POUILLON & FILS
Innovatief door smaakbenadering, modern en gastronomisch uit het beste Grand cru en 1er Cru gebied van Vallée de la Marne.
Fabrice Pouillon is de 3e generatie van Champagne Roger Pouillon.
Familie produceert champagnes die in overeenstemming zijn met de natuur en tradities van verschillende terroirs in de Champagnestreek.
Het is een familiebedrijf met 36 verschillende percelen verspreid over 12 dorpen in Vallée de la Marne.
In totaal zorgt Fabrice voor 6,5 hectare waarvan de beste percelen zich bevinden in het grand Cru gebied.
De wijngaarden zijn verspreid over Aÿ, Mareuil-sur-Aÿ, Mutigny, Epernay, Tauxières, Festigny, Avenay-Val d'Or.
70% van de aanplant bestaat uit Pinot Noir, 15% uit Chardonnay en 15% Meunier.
Levende bodem
Fabrice zijn champagnes zijn een weerspiegeling van het terroir waar zijn druiven op groeien. Hij gelooft dat tijd en aandacht de sleutel is voor de druiven om zo de aroma's en de minerale elementen in zich op te kunnen nemen.
Hij werkt met gefragmenteerde ecosystemen die hij in stand houdt door het biologische ritmes van de wijnstokken te respecteren.
Sinds 2003 werkt hij alleen nog maar uitsluitend Bio-dynamisch. Fabrice is een man die erg graag samenwerkt met de wijnboeren om hem heen en vernieuwend ideeën toepast.
"Alleen een levende bodem brengt dynamische wijn voort."
Geschiedenis van Chamapgne R. Pouillon
In 1947 besloot Roger Pouillon Champagne te gaan maken van zijn eigen perceel in het dorpje Mutigny.
Met hulp en kennis van zijn oom Louis Baulant (beroemd oenoloog) groeide zijn passie met de jaren.
Vandaar dat hij op een dag heeft besloten om zijn eigen Champagne merk op te zetten.
Groei
In 1964 begon opa James samen met zijn vader de kennis als wijnmaker uit te bereiden. Een jaar later kwam Oma Jesette hierbij helpen.
Als Recoltant-Manupulant had de familie Pouillon zijn eigen pers en konden zij alle stappen van het de wijngaard tot aan de fles zelf controleren.
In 1967 bezaten zij bijna 1 HA verspreid over 3 dorpjes: Mutigny, Mareuil sur Ay and Tauxière.
Het bedrijf werd gemoderniseerd met stalen vaten, tractoren en gyropalettes daarmee groeide de opbrengst tot 7000 flessen. In 1987 bracht de aankoop van nieuwe wijngaarden het totaal op 5 HA, waarvan 2 HA in de Cotes des Blancs. Dit maakte het mogelijk om Grand Cru Champagne te produceren.
Heden ... Sinds 2003 wordt er in alle wijngaarden natuurvriendelijk en biodynamisch verbouwdt.
Fabrice en zijn vrouw Bénedicte werken met veel liefde en plezier in de wijngaarden.
Een goede kwaliteit champagne begint immers in de wijngaard.
De export is gegroeid 30% van alle 85.000 flessen is te verkrijgen in Amerika, Japan, Verenigde Emiraten, Italië, Belgie, Canada, Australië, Engeland en sinds 2013 in Nederland.
Fabrice is op zijn beurt trots de verantwoordelijkheid te dragen voor de voortgang van hun familiebedrijf. En wil graag met zijn persoonlijkheid champagnes creëren die men kan delen met familie, vrienden en geliefden.
Nieuwe generatie
Fabrice is de vader van drie jongens. Paul, Pierre-Marie en de jongste Louis. De jongens helpen hun vader wanneer zij maar kunnen en hebben veel lol in de wijngaarden.
Wijngaarden:
Biodynamische wijnbouw. Fabrice geloofd in de natuur, bewust en respectvol omgaan met plant en dier.
Zij maken dan ook alleen maar gebruik van organische producten, kruidenmengsels en natuurlijke compost als ondersteuning voor hun wijngaarden.
Het gras groeit tussen de wijnranken door en er word periodiek geschoffeld om de aarde lucht te geven en om zo de bacteriën en de biodiversiteit te stimuleren.
Assortiment
CHAMPAGNE R. POUILLON, ROSE PINOT NOIR
CHAMPAGNE R POUILLON, GRANDE VALLEE, EXTRA BRUT 75CL
CHAMPAGNE R. POUILLON, MILLESIME CHEMIN DU BOIS 2015, METHODE FABRICE POUILLON 75cl